Vedúci pobočky v Žiline vie, že ísť na polovičný plyn sa v realitách nevypláca

Máme pre vás ďalší zo série rozhovorov s našimi maklérmi. Tentokrát Ján Haluška, vedúci žilinskej pobočky, v ňom prezrádza, že ísť na polovičný plyn sa nevypláca ani v realitách.

Kedy a prečo ste sa rozhodli vyskúšať dráhu realitného makléra?

Po škole som pracoval vo veľkoobchode a mal na starosti zákazníkov, cenotvorbu a samotný chod prevádzky. Už v tomto čase sa kládol dôraz na dôslednosť. Ďalšia práca bola v oblasti stavebníctva. Po 10 rokoch som sa chcel viac posunúť k priamemu kontaktu s klientmi. Komunikácia s ľuďmi ma vždy bavila a reality boli pre mňa neznáma voda, ale zároveň aj veľká výzva.

A prečo práve v TUreality?

TUreality pôsobí na celom Slovensku, má veľa pobočiek a dlhoročné zázemie, takže jediný neúspech, ktorý som si v mojom prípade pripúšťal, by bol môj osobný. V danej oblasti neexistujú finančné limity a to bola pre mňa najväčšia výzva, ktorou som si chcel potvrdiť svoje doterajšie skúsenosti a obchodné zručnosti. Chcel som mať ale istotu, že práca, ktorú budem vykonávať, mi prinesie primerané zázemie a stane sa zároveň mojim hobby.

Konkurencia je v tejto oblasti silná, a preto som si nepripúšťal žiadny priestor na zaváhanie, ktorý by ma mohol odradiť. Našťastie sa nič podobné nestalo, pretože v zázemí silnej spoločnosti a prispením môjho odhodlania na sebe pracovať, sa úspech dostavil. Ďalšou obrovskou výhodou v TUreality je aj možnosť osobného rastu.

Čo sa vám páči na realitnom svete najviac?

Rôznorodosť. Každý obchod aj klient je iný. Málokedy sa stane, že všetky obchody sú rovnaké. A to zároveň posúva človeka ďalej – je viac skúsenejší. Môže pomáhať ľudom, plniť im ich sny o bývaní. Na oplátku ma vždy veľmi potešia pozitívne referencie od ľudí, ktorí boli so mnou spokojní. Treba aj spomenúť finančný obnos. Keď má človek chuť, je šikovný a chce, dokáže si nadštandardne zarobiť. Výška zárobku nie je totiž limitovaná a je primeraným odzrkadlením vášho úspechu.

Nebáli ste sa, že nie ste na prácu dostatočne kvalifikovaný?

Obavy ísť do niečo nového samozrejme boli. Človek musí hlavne chcieť. Za všetkým, čo sa mi doposiaľ v realitách podarilo, vďačím nielen svojmu prístupu, ale aj prostrediu v našej spoločnosti. Neoddeliteľnou súčasťou mojej začínajúcej kariéry bola pomoc a odborné rady mojich kolegov, ktorí mi boli vždy nápomocní a naučili ma, čo je v realitnom biznise dôležité. S pravidelnými školeniami a silnou podporou nielen manažéra, ale aj ďalších maklérov v TUreality, sa človek postupne naučí v realitách plávať ako ryba vo vode.

Čo všetko musí realitný maklér podstúpiť, aby sa stal maklérom?

V tejto práci musí ísť človek naplno. Nedá sa ísť na takzvaný polovičný plyn. Som presvedčený, že aj toto je jeden z dôvodov mnohých nových maklérov v konkurenčných realitných kanceláriách, prečo prácu po čase vzdajú. Chýba im podpora firmy, stabilita, teambuildingy, školenia a ďalšie. V neposlednom rade to môžu spôsobiť aj ich osobné neprimerané očakávania – na začiatku čakajú veľmi veľa za relatívne krátky čas.

V čom je podľa vás vaša prednosť, ktorá z vás robí dobrého makléra?

Každý sme iná osobnosť a v tom sme výnimoční. Osobne si myslím, že veľa ľudí vsádza na otvorenosť, ľudskosť a dôslednosť. Ľudia majú radi, že sú informovaní a vedia o všetkom, čo sa deje v pozadí. Zvykli si mať celý kompletný servis. Od zobratia nehnuteľnosti do ponuky až po prepis energií. Dôslednosť a 100% odvedená práca je kľúčom k úspechu.