Trendy v interiérovom dizajne v roku 2021

Zistite, aké sú najväčšie interiérové hity tohto roku, vyberte si, čo sa vám páči najviac a podľa toho si prispôsobte bývanie a dizajn na svoju mieru. Od rastúceho významu udržateľných materiálov až po elegantné doplnky vám predstavujeme to najmodernejšie v roku 2021.

Rustikálny štýl – sofistikovaný výber z Cottagecore

Vraciame sa ku koreňom. Aj takto môžeme opísať dizajn, ktorý nás vracia k prírodným materiálom do vidieckeho prostredia. Hlavným prvok je spojenie s prírodou, jednoznačne drevo a dizajn nábytku v škandinávskom a provensálskom štýle. Najvyskytovanejšími farbami sú prirodzené farby dreva, ktoré sú doplnené o kov alebo textíliu. Do kombinácií sa dávajú s bielou farbou alebo pastelovou a inými prírodnými odtieňmi na matnom povrchu. Internetový fenomén, ktorý ľudia označujú ako subkultúru generácie „Z“ s názvom Cottagecore bol pomenovaný len v roku 2018. Oceňuje tradičné zručnosti a remeslá a súvisí s nostalgickými prvkami života na vidieku ako únik od každodenného uponáhľaného života a stresu.

Nový internetový fenomén s názvom Cottagecore.

Nový internetový fenomén s názvom Cottagecore.

Dizajn roka 2021 v odtieňoch žltej a šedej farby

Tento rok predstavila firma Pantone dve od seba nezávislé farby, ktoré sa navzájom podporujú. Spoločne vyjadrujú optimistické a pevné spojenie ako silu, nádej a pozitivizmus. Jasná, veselá žltá farba, s prenikavými hrejivými odtieňmi a šedá, ktorá symbolizuje pevné, spoľahlivé základy, vytvára pocit vyrovnanosti, stálosti a odolnosti. Keď sa ľudia potrebujú posilniť energiou, nádejou alebo jasnejšou budúcnosťou, aby prekonali neistotu tohto obdobia, povzbudzujúce odtiene uspokoja našu snahu o vitálnejší život.

Tropický dizajn vzdialeného pobrežia (Distant shores)

V ďalšom tohtoročnom trende bol predstavený tropický štýl na Havajský spôsob. Interiér inšpirovaný slnečnými brehmi plnými farebných kvetov predstavujú pokojný a relaxačný dizajn, vďaka čomu bude váš domov bezpečným a príjemným miestom na načerpanie nových síl. Tropické stromy a rôznorodé rastliny, ktoré pripomínajú rozmanitú havajskú krajinu, prinesú zeleň do vašej domácnosti.

Distant shore alebo tropický štýl na Havajský spôsob.

Distant shore alebo tropický štýl na Havajský spôsob.

Dizajn globálneho vplyvu

Trendy globálneho vplyvu inšpirované zemitými farebnými paletami s prírodnými textúrami sa dokonale spájajú s drevenými, tkanými a ratanovými bytovými doplnkami. Odvážny pocit z afrického safari, ktorý je ovplyvnený divočinou a kultúrou tejto krásnej zeme. Tento trend sa stal kľúčovým, pretože sa uprednostňuje pred chladnejšími šedými odtieňmi a je jednoduché ho začleniť do každej domácnosti.

Trendy globálneho vplyvu, ktoré prinášajú prírodné materály.

Trendy globálneho vplyvu, ktoré prinášajú prírodné materály.

Homeoffice nový dizajnový trend

Tohtoročný trend homeoffice sa kvôli svetovej pandémií stal už nevyhnutnosťou. Tieto priestory by mali byť zariadené a navrhnuté tak, aby ľuďom navodili nové myšlienky, boli pohodlné a človeka inšpirovali. Preto nezabudnite na pohodlnú, ale zároveň funkčnú stoličku.

Domácnosť plná rastlín

Ak iba nakuknete na Pinterest alebo Instagram, zistíte, že izbové rastliny nikdy neboli modernejšie. Od závesných popínavých rastlín v štýle 70. rokov až po rozkvitnuté nádherné kvety, ktoré vyhovujú vášmu štýlu v interiéri. Interiérové rastliny v 90. rokoch nakrátko vypadli z módy, ale môžeme vám z radosťou povedať, že sa vrátili a nielenže dodávajú domácnosti život a pestrú farbu, ale aj filtrujú znečistený vzduch a uvoľňujú kyslík.

Interiérové rastliny prichádzajú opäť do módy.

Zdroj:

www.pantone.com
www.homesandgardens.com