Dane z nehnuteľnosti v priemere trochu vzrástli

Posledné januárové dni sú už tradične obdobím, kedy si ako vlastníci nehnuteľností plníme svoju daňovú povinnosť. Výška daňového zaťaženia je však všade iná a majitelia bytov, domov či kancelárií zaplatia za svoje objekty rôzne podľa toho, kde je ich poloha.

Daň z nehnuteľnosti si na rozdiel od dani z príjmov určuje každé mesto či obec samostatne. To je dôvodom, prečo za byt v Nitre zaplatíte inak ako v Banskej Bystrici či Košiciach. Aby sme v tom spravili poriadok a majiteľom realít umožnili porovnať výšku dane v jednotlivých lokalitách, prinášame vám prehľad aktuálnych sadzieb, ktorý pripravil portálreality.etrend.sk v spolupráci s Podnikateľskou alianciou Slovenska.

Dane z nehnuteľnosti vzrástli

Aj keď mestá a obce nezvyšujú daň pravidelne, niektoré roky sú silnejšie a dane stúpajú tak, že rastie celoslovenský priemer. To platí aj v tomto roku a daňové zaťaženie nehnuteľností na Slovensku stúplo o 2,33%, pod čo sa podpísalo najmä 30% zvyšovanie v Bratislave. Citeľné plošné zvyšovanie však prišlo vo viacerých mestách, napríklad v Martine, Bardejove, Myjave či v Piešťanoch.

Najviac v Bratislave, najmenej v Medzeve a Gelnici

Čítajte celý článok