TUREALITY nemá v odmeňovaní hranice, tvrdí maklérka Milota Balková

Prečítajte si rozhovor s našou ostrieľanou realitnou maklérkou z Liptovského Mikuláša. Okrem iného prezradí, čo je dôležité na začiatku kariéry každého, kto chce skočiť do realitného sveta a stať sa maklérom.

Kedy a prečo ste sa rozhodli vyskúšať dráhu realitného makléra?

Keď som pred pár rokmi hľadala a kupovala nehnuteľnosť v LM, povedala som si, že ak raz budem meniť prácu, skúsim dráhu realitnej maklérky. A stalo sa. Po 20 rokoch práce v stavebníctve, som sa odhodlala vstúpiť pre mňa do neznámych vôd – realít.

Sama ste zaklopala na dvere TUreality?

Prvýkrát áno. Na pobočke v Liptovskom Mikuláši. Vtedajšia maklérka ma rovno medzi dverami stopla, že nových ľudí neprijímajú. Bola to z jej strany zrejme rivalita, pretože po nejakom čase sa mi ozvali zo žilinskej centrály a hneď po pohovore sme sa dohodli a začala som s nadšením pracovať a  zariaďovať s mojim kolegom našu novú krásnu kanceláriu.

V čom sa vám najviac páči táto práca?

Jednoznačne voľnosťou. Sama si organizujem čas na prácu aj osobné voľno, všetko podľa mojich potrieb a potrieb klientov. Taktiež spoznávam množstvo nových ľudí a priateľov. No a bez debaty odmeňovací systém. Ten nemá v TUreality hranice. Vďaka tomu si môžem plniť moje cestovateľské sny. Nórske fjordy aj ľadovec v Špicbergoch si už môžem odškrtnúť, a taktiež vysnívané auto.

Nebáli ste sa, po 20 rokoch v stavebníctve, že nie ste na prácu v realitách dostatočne kvalifikovaná?

Plánovanie, organizovanie a plnenie úloh v súvislosti s prácou s ľuďmi som mala v malíčku z predchádzajúcej práce. Skôr som mala rešpekt pred novým produktom – nehnuteľnosťami. Ale vďaka môjmu školiteľovi – manažérovi pobočky v LM, som začala vykazovať krásne výsledky už po približne 3 mesiacoch. A v tomto trende pokračujem od roku 2017 dodnes.

Čo všetko vás ako nováčika v realitách čakalo? Resp. aké boli vaše prvé 3 mesiace?

V prvom rade školenia, ktoré som absolvovala. Musela som sa veľmi rýchlo spriateliť so systémom TUreality a poctivo s ním pracovať, keďže slúži, ako môj druhý mozog. Takisto som sa musela prestať báť skúšať nové veci, byť viac „viditeľnejšia“ medzi inými maklérmi a dostať sa do povedomia mojich prvých klientov. To platí aj dodnes, čoho dôkazom je množstvo kladných referencií od spokojných klientov.

V čom je vaša prednosť, ktorá z vás robí dobrého makléra?

Nikdy sa neuspokojím s tým, čo bolo včera a už dnes rozmýšľam, ako vylepšiť zajtrajší deň s novými nápadmi.